сливи – 0,5 кг яйця – 4 шт слив. масло або маргарин – 175гр борошно – 1 склянка цукор – 1 склянка цукор ванільний – 15гр розпушувач – 10гр лимон – 1 шт вино сухе червоне – чверть склянки цукрова пудра
Зливи на пиріг вибирайте тверді, краще недозрілі. Помийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки. Посипте двома столовими ложками цукру і додайте цедру лимона і вино. Замість вина можна влити воду. Поставте на вогонь і варіть, регулярно помішуючи, поки маса не загусне.
М’яке масло збивайте з цукром до його повного розчинення і поки маса не перетвориться на крем. Поступово вводите яйця, суміш при цьому постійно збивайте.
Потім додайте борошно (попередньо просійте), розпушувач, 15 гр. ванільного цукру. Гарненько вимісіть тісто і влийте остигнула за цей час сливову суміш.
Нагрійте духовку до температури 180 градусів. Щоб не мучиться, дістаючи пиріг з форми, застелите її шаром пергаменту або використовуйте форму з силікону.
Акуратно викладіть тісто, воно буде готове хвилин через 60. Перевірте це тонкою дерев’яною паличкою. Цукровою пудрою посипайте після того, як пиріг охолоне повністю.
Літо – час не тільки смачних фруктових ласощів, але і кращий час для ремонту! Збираєтеся встановити міжкімнатні дерев’яні двері в квартирі? На сайті http://zakaz-volhovec. ru якраз проходить продаж дверей Волховец в Москві від знаменитої російської фабрики. Двері «Волховец» недорогі, при цьому мають акуратний дизайн.